Ca si multi altii am aceiasi dilemă , ce brad să aleg , mare , mic , în ghiveci , artificial, natural- taiat etc.
Când eram mic aveam brad de Craciun în fiecare an , brad natural ales direct din pădure pe alese :)) , era o plăcere să mergem la pădure cu bunicu si să tăiem bradul de Crăciun .
Atunci nu aveam atâtea posibilităti ca acum , acum avem brazi artificiali care poti săi refolosesti câtiva ani la rând , nu fac mizerie ca cei naturali căzândule acele , faci o economie de bani la refolosirea lui ulterior .
Ce nu ai la cei artificiali ?

Nu ai mirosul specific de brad , știu că sunt spray-uri cu miros asemănător dar nu e tot una cu cel emanat de unul natural .
Si nu în ultimul rând nu e ace-as senzație care o ai cu unul natural , altfel parcă e când te uiți la unul natural alta e senzația .
Pe partea cealaltă avem de ales între natural tăiat și natural în ghiveci .
Dacă ținem mult la natură luăm în ghiveci fiindcă putem ulterior săl plantăm în pădure sau alt loc , nu le cade pinii deci rezolvăm și partea cu mizeria și sunt proaspeți cât considerăm săi ținem în casă .
Cei tăiați oferă aceeasi senzație ca și cei în ghiveci numai că perioada lor de viată să zic asa e scurtă .

Putem lua măsuri de a le prelungi viata și săi ajutăm săsi păstreze prospețimea prin punerea lor într-un ghiveci special în care punem apă , sau putem improviza dintr-un pet de 2,5 l care-l tăiem șil umplem cu apă pe jumătate în care punem brăduțul cu rădăcina , sau cum mai făceau bunicii mei , împlântau în rădăcina bradului un cartof de mari dimensiuni .
Câțiva ani am avut artificial , dar anul acesta am să reiau tradiția și am să aduc un brad natural , probabil unul în ghiveci care după sărbători am să-l plantez împreună cu Karina ( fetita mea ), pe lângă faptul că îi insuflu dragostea de natură e și o activitate în familie plăcută .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu