vineri, 2 august 2013

Windows 7 reparare boot

          Cum am mania să tot modific sau să instalez diferite programe în  pc-ul meu, deseori mă aleg cu un sistem de operare distrus ce necesită reinstalare sau reparare .


  • Așa și ieri seară , că doară ma ,,mâncat,, undeva , la degete să umblu la sistem , mai exact am șters partiția pe care aveam instalat Ubuntu cea ce mia adus ca și consecință a acțiunii mele modificarea boot-ului în Windows , deși știam că dacă șterg partiția cu Ubuntu voi avea probleme cu pornirea Windows-ului dar știam că pot repara această problemă simplu cu cd-ul care conținea sistemul de operare .
  • Așa am și făcut , dar spre surprinderea mea din motive necunoscute de mine nu a funcționat schema cu punerea cd-ului în cd-rom , bootarea de pe el și selectarea opțiunii repair , adică a mers până la faza cu detectarea sistemului de operare dar mai încolo de atât nu a vrut să meargă , pur și simplu dădea o eroare .
  • Ca să pot totuși reînvia Windows-ul și să nu fiu nevoit să-l reinstalez am bootat de pe cd-ul cu Ubuntu ( nu l-am instalat )  și am intrat pe net pentru documentare în vederea găsiri unei soluții pentru problema mea .
  • Am găsit mai multe metode dar eu m-am oprit la una singură care a și funcționat și care am să o detaliez acum în vederea de a fi de folos și altora care au aceeași problemă ca și mine ,  anume , repararea boot loaderului  din Windows cu ajutorul unui cd cu Ubuntu   .
  • Programul cu care am reușit să scap de problema mea este Boot-Repair .
  1. Acum am să expun metoda folosită de mine și anume :  după ce bootați de pe un Live-cd cu Ubuntu alegeți  ''Try Ubuntu'' și vă conectați la internet .
  2. Deschideți un ''Terminal'' în care scrieți : 

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update
după care dați enter , 
după care scrieți :                                                                                                               
 sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)

și dați iarăși Enter .

  • De aici e simplu , așteptați să se instaleze Boot-Repair după care îl deschideți , îl găsiți ușor prin accesarea meniului din bara de elemente dreapta sus și tastarea în terminalul de căutare Boot-Repair , dar la simpla tastare a literei b va apărea la rezultate .
  • Îl deschideți și dați clic pe ''Recommended Repair'' , așteptați să termine iar la sfârșit va apărea o casetă cu un link care dacă doriți îl notați , e un link către comunitate care în cazul care nu a funcționat ceva și nu sa reparat problema , cineva să vă acorde ajutor din comunitate. Închideți tot și din meniu alegeți restart , după care scoateți cd-ul cu Ubuntu și lăsați sistemul să continue procesul de restart , la repornire ar trebui să pornească și să booteze normal Windows-ul .
  • Asta a fost în mare ce am făcut și a funcționat foarte bine , sper ca acest mini ghid să folosească și altora .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu